måndag 2 maj 2011

Slagna hjältar...

Fiasko är ordet. Som vanligt. S:t Anna Pike Open verkar inte vara vår tävling helt enkelt.

Vädret var soligt, lite vind och allmänt HELT fel för gäddfiske. Vattnet var väldigt grumligt på sina ställen och gäddorna lös med sin frånvaro. Vi inledde tävlandet med att söka efter fisken på de ställen som ser uppenbart heta ut, dvs. stora, grunda vassvikar. Efter några timmars nötande i diverse vikar gav vi upp den idén och satsade istället på s.k. "glömda vassar" dvs. små vassremsor som inte ser nåt vidare värst intressanta ut. Detta gav ganska snabbt två smågäddor men därvid slutade framgångarna. Senare delen av dagen mixade vi platser hejvilt i hopp om att hitta platsen där det stod några huggvilliga gäddor men icke.

Slutliga vinnarna blev ett gäng duktiga fiskare som kallade sig Team Goodtech. De knåpade ihop en sammanlagd längd av 296 cm och vann tämligen överlägset. De lyckades dessutom fånga längsta gäddan så de visade verkligen var skåpet skulle stå.

Med denna erfarenhet i ryggen har vi nu konstaterat att detta var vår sista medverkan i S:t Anna Pike Open. Vi har varit med några gånger nu och resultatet har varit under all kritik samtliga gånger. Insatsen av tid, pengar och möda som vi lägger på en sån här grej är allt för hög sett till resultatet. Man törs knappt tänka på kilopriset på de gäddor vi fångat i dessa tävlingssammanhang...

//Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar